web analytics

Курс за e-Commerce

КОМПЛЕТНА ПРОГРАМА

на Курсот за e-Commerce
 2020/2021

КОМПЛЕТНА ПРОГРАМА

на Курсот за
e-Commerce
 
2020/2021

За ШТО е Курсот?
(и за што не е)

* Курсот за e-Commerce НЕ Е за да станете онлајн маркетер – сепак, откако успешно ќе го завршите курсот ќе знаете како да продадете било што онлајн со минимален буџет потрошен на реклами!  

* Курсот за e-Commerce НЕ Е за да станете веб дизајнер – сепак, откако успешно ќе го завршите курсот ќе знаете како да креирате продажни веб-страни за помалку од 1 час!

* Курсот за e-Commerce НЕ Е за да станете графички/видео дизајнер – но, откако ќе го завршите курсот вие ќе знаете како експресно да креирате интересни слики и видеа кои ќе продаваат! 

* Курсот за e-Commerce НЕ Е за да станете copywriter – како и да е, откако ќе го завршите курсот вие ќе знаете со пишан збор да продадете мраз на Ескимец!

* Курсот за e-Commerce НЕ Е за да станете онлајн претприемач – сепак, ќе добиете практични знаења за водење на сопствен онлајн бизнис

КУРСОТ ЗА е-COMMERCE Е НАМЕНЕТ ЗА СЕКОЈ АМБИЦИОЗЕН ИНДИВИДУАЛЕЦ – СПРЕМЕН ДА ЗАПОЧНЕ СВОЈА ОНЛАЈН ПРОДАВНИЦА И ДА НЕ ЗАВИСИ ОД НИКОЈ ДРУГ!

ЦЕЛОСЕН ВОДИЧ низ Курсот за e-Commerce!

1) Која е крајната цел на еден e-Commerce Експерт?   

2) Кои се најдобри начини за да се добие почетен капитал за да се инвестира во свој бизнис? 

3) Денеска ја отвораме пандорината кутија, но оваа наша верзија на кутија носи само позитивни ефекти, во рекордно време ќе ја здебели вашата сметка во Комерцијална, Тутунска, Стопанска, PayPal или каде сакате 🙂 
Една важна напомена на почеток…немојте да заборавите дека вие сте диригентот, односно менаџерот на сите проекти. Наша задача е Интернет Маркетинг и e-Commerce. 

Наша задача е  да бидеме менаџери. 

На проекти, на луѓе, на задачи.

На нашиот бизнис. 

04. Успешна приказна - Анализа и reverse engineering

– Детално ќе го разгледаме секој детал во процесот на масовна продажба, конкретно за “Na’e – Eyelash Spoon”
– Ќе ги откриеме нашите тајни кои го направија овој бизнис супер-успешен и профитабилен
– Темелно ќе ги анализираме добитните ФБ и Инстаграм реклами и ќе објасниме зашто баш тие функционираат со месеци
– Ќе научите како да ги примените профитабилните принципи во вашиот e-Commerce бизнис!

05. Успешна приказна - анализа на лудо-профитабилен онлајн бутик во македонија

 – Како до Македонски Онлајн Бутик со минимум 150 нарачки во спори денови?
– Како до Македонски Онлајн Бутик со скоро 1000 продажби денот на Црн Петок?
– Како да ја шпионирате конкуренцијата и сами да го победите целиот конкурентски тим во однос на продажби и профитабилност
– Како да ги примените овие специфични маркетинг техники кои функционираат во Македонија за било кој бизнис! 

4) Што е “Dropshipping” и како да започнете?
5) Што е “Oberlo”, зашто се користи, како да го користите Вие, и буџет што треба да го одвоите за “Oberlo”
6) “Shopify” во акција и потребен буџет.


8) Процес на додавање на нов продукт во вашата “Shopify” продавница преку “Oberlo”
9) Како да најдете добитни производи што лесно ќе ги продавате? Откриваме неверојатна алатка која ќе ви дозволи да ја шпионирате успешни продукти и продавници и истите продукти да ги продавате вие!
10) Првата ПРОДАЖБА – што потоа? Како се испраќа продуктот од AliExpress до вашиот клиент?

11)  Реклами на ФБ и Инстаграм – како да креирате и тестирате 3 типа на реклами:
     – Video Ads on FB and IG (testing different 3-second beginnings)
     – Image Ads on FB and IG (experimenting different angles, ratio 1:1)
     – Story Ads (ratio 9:16, testing different 3-second beginnings)

12)  Бирање на правиот “OBJECTIVE” при креирање на реклами за “dropshipping” – единствениот “objective” што ќе ви треба
13)  Ре-таргет на публиките? Нема потреба да трошите буџет на ре-таргет реклами. Детално ќе објасниме зашто и ќе покажеме низ практични примери


13)  Тракинг Кодови – поставување на FB Pixel Code, Analytics Code & G-Tag Code за оптимизирање на рекламите и мерење на успех (поставување на Shopify)
14) Креирање на публики кои ќе станат вашите верни потрошувачи
15) Тренирање на ФБ Пикселот, креирање правила за “standard events” и оптимизирање на рекламите кон пониска цена по клик – максимална заработка во однос на потрешен буџет за рекламирање

16)  Читање на аналитика на ФБ – после првите 20-30 продажби анализа на нашите клиенти и дефинирање на нови таргет публики врз база на информациите добиени од нашите први клиенти:
     – пол
     – возраст
     – платформа (ФБ или ИГ)
     – placement (feed, story, Instant Article, in-stream…)
     – држава/регион
     – уред од каде што е направена продажбата (iOS, Android, Windows…)
     – и други важни метрици…

 

17) Како да ги искористите информациите добиени од првите купци за дополнително да ги оптимизирате рекламите?
18) Што после првите успеси? Како да го скалирате бизнисот и да зголемите обртот?
19) CBO Campaigns – што е CBO и кога се користи?

20) Креативи за реклами, дексрипции за ефикасна продажба, комбинации и тестирања на различни кретиви и дескрипции, и split-testing – НАПРЕДНО РЕКЛАМИРАЊЕ НА ФБ
21) Тајниот Успешен Експеримент со помош на кој го скалиравме бизнисот на “Na’e – Eyelash Spoon” до $50.000 месечен обрт!

– Јавете се на 070 30 38 31 и стартувајте веднаш! Или контактирајте не на contact@mirkoceselkoski.me