web analytics

Универзитет за Интернет Маркетинг 2021

КОМПЛЕТНА ПРОГРАМА

на Универзитетот за Интернет Маркетинг
2020/2021

КОМПЛЕТНА ПРОГРАМА

на Универзитетот за Интернет Маркетинг
2020/2021

ГЕНЕРАЛЕН ВОДИЧ - Универзитетот за Интернет Маркетинг 2020/2021

1) Која е крајната цел на еден Интернет Маркетинг Експерт?   

2) Кои се најдобри начини за да се добие почетен капитал за да се инвестира во свој бизнис? 

3) Денеска ја отвораме пандорината кутија, но оваа наша верзија на кутија носи само позитивни ефекти, во рекордно време ќе ја здебели вашата сметка во Комерцијална, Тутунска, Стопанска, Paypal или каде сакате 🙂 
Една важна напомена на почеток…немојте да заборавите дека вие сте диригентот, односно менаџерот на сите проекти. Наша задача е Интернет Маркетинг. Наша задача е  да бидеме менаџери. На проекти, на луѓе, на задачи. 

  1. RESEARCH 
  2. PROSPECTING 
  3. OUTREACH 
  4. SALES

Како Да најдеме ЛИЧНА Е-МAIL Адреса од Луѓе КОИ ОДЛУЧУВААТ ВО КОМПАНИИТЕ

 – Таканаречени “Decision Makers” и да ги исконтактираме за бизнис соработка: 
 Пример – PERSONAL TRAINER

– LEADPAGES.NET — Креирање на Landing (Sales Page, Optin Page) и Thank You Page

– КОНКРЕТЕН ПРИМЕР — РЕКЛАМА ЗА ТРАНСПОРТНА ИНДУСТРИЈА — КАКО ИМ БАРАМЕ ШОФЕРИ(ВОЗАЧИ) на ТРАНСПОРТНИ КОМПАНИИ со помош на FB реклама и наплаќаме по 1000 Долари по Возач!
– КОНКРЕТЕН ПРИМЕР –– Чекор по Чекор Маркетинг Кампања за Курс за Надградба на Нокти!
– КОНКРЕТЕН ПРИМЕР — Чекор по Чекор Маркетинг Кампања за Ресторан за Свадби!
– КОНКРЕТЕН ПРИМЕР — Чекор по Чекор Маркетинг Кампања за Стоматолози, Финтес Центри, Кафичи, Ноќни Клубови

4) Стратегија за градење на ЕМАИЛ листа која е супер-ефективна.  
5) Instant Money – Contact SEO agencies to buy a link on your website – Unlimited possibilities… — 20 мин.
Сигурно барен 200-500$ месечно плус на ваша сметка
6) FULL CASE STUDY – Маркетинг на ресторан за свадби

7) Retargeting – Youtube, Gmail, Google Display Network, Facebook, Instagram
8) FULL CASE STUDY NadgradbaNaNokti.com од почеток — КОМПЛЕТЕН CASE STUDY, КАКО ТРЕБА ДА СЕ ПОСТАВАТ РАБОТИТЕ СО НОВ КЛИЕНТ
9) Audience  Research Like a Pro

10)  Upwork, Fiverr
11)  FB page — Fans Increase – 5 ways
12)  ТЕМПЛЕЈТОТ ЗА БАРАЊЕ НА КЛИЕНТИ ЗА ВЕБ ДИЗАЈН, ВИДЕО И ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН
13)  FB ADVERTISING
14)  FB ADS — CUSTOM AUDIENCES 
15)  ТOOLS HOW TO CREATE SHOCKING TITLES:

16)  FB New Retargeting Options in detail — FB pages Engagement — HUGE OPPORTUNITY!  
17) How to double your Facebook traffic instantly & for Free! 
18) READABILITY — Секогаш во постовите користете поднаслови, кратки пасуси, некоја реченица може да биде и во BOLD и во H2
19) Local Patriots — Let’s use this —
20) FB photo Ad — Link redirect

21) Што да продаваме…
22) Совршена алатка за креирање на Slide-Show Видеа
23) Google Advanced Operators — Најмоќна алатка за пребарување на светот
24) Супер-интересни Youtube видеа сo Creative Commons, да се искористат на вашиот – FB page
25) Increase Likes — За оние кои имаат голем – FB page

26) Increase Likes — За оние кои немаат голем – FB page
27) Travel, Health, Cars,  Self-Improvement Example
28) Google Hot Trends
29) Swiss Army Knife, High CTR ads
30) Creative Commons Audio

31) Симболи кои можат да се употребат за да го направат вашиот FB – статус,  FB – пост многу поинтересен
32) FB Instant Articles, CHATMATTIC — Детално Објаснение…
33) Алатка за пример од голем број на FB ads
34) Алатка за гледање на – FB pages што се скриени за Македонија
35) Стратегија за FB pages traffic TOP 25 Pages In…, детално….30 мин

36) FULL Case Study — Продажба на дигитален производ
Canva.com  — 15 минути…
37) Како да ги заштитиме нашите видеа, да не се копираат на други FB – Pages
38) Fb Ads — Page Likes — 3 варијанти — Креираме нов Fb page — 60 МИНУТИ…
39) Продажба или купување на нов FB page  — 15 мин
40) Некоја FB кампања функционира супер,  Сакаме да зголемиме буџет, како да се постапи — 15 мин

41) FB ads maturing
42) Case Study — Arnold Swarzenegger
43) Совети кога правиме Boost Post — for Likes… 20 мин
44) Photoshop — remove text from a photo…
45) Social Bakers — Листа на огромни – FB pages

46) Пример за подигање виралност на – FB page
47) Photo Album…Engagement, Likes, Share to Group, Fb Ads
48) CASE STUDY — ARNOLD SWARZENEGGER INSPIRATION
SQUEEZE PAGE — Landing Page каде луѓето оставаат е-меил адреса.
Lead Magnet — Она што им го нудиме — мамката — за да остават свои податоци
49) Наградна игра – совршено маркетинг оружје
50) Како наоѓам луѓе за вработување

51) — FB Lead Ads….Резултати од Swarzenegger — Lifetime
52) — FB Lead Ads….Креирај FB Leads ads — Од почеток за некоја
53) Email Marketing In-Depth, Autoresponders, Case Study
54) — BACK TO BASICS — HOW TO START A FB PAGE –
55) Програмче за да се направи електронска книга

56) Back to Basics — соработка со – Fb pages
57) Алатка за симнување на YT Videa:
58) Алатка за симнување на Vimeo Videa
59) Free Video Footage:
60) LEADPAGES: лесно и едноставно градење на Landing, Opt-in, Sales Pages.

61) Примери за собирање на мејлови за политика на Google Adwords/Adsense
62) BuzzSumo in Depth
63) How Much is your time worth – Добра презентација на тоа колку вреди секоја ваша активност во животот – односно во Интернет маркетинг Светот – 15 мин
Timedoctor.com – Алатка за зголемување на продуктивност
64) Пример за добар сервис – добра модерна 2018 услуга со месечна надохнада
65) FB Scaper, нешто многу јако за пребарување на FB pages

– Јавете се на 070 30 38 31 и стартувајте веднаш! Или контактирајте не на contact@mirkoceselkoski.me