web analytics

Курс за e-Commerce

ЗАРАБОТУВАЈ ОН-ЛАЈН

Се што Треба да знаете за e-Commerce во 2020 и да Заработувате од Дома!

ЗАРАБОТУВАЈ ОН-ЛАЈН

Се што Треба да знаете за e-Commerce во 2020 и да Заработувате од Дома!

За ШТО е Курсот?
(и за што не е)

КУРСОТ ЗА е-COMMERCE Е НАМЕНЕТ ЗА СЕКОЈ АМБИЦИОЗЕН ИНДИВИДУАЛЕЦ – СПРЕМЕН ДА ЗАПОЧНЕ СВОЈА ОНЛАЈН ПРОДАВНИЦА, ДА ЗАРАБОТУВА ДАЛЕКУ ПОВЕЌЕ ОД ПРОСЕЧНАТА МАКЕДОНСКА ПЛАТА
 И ДА НЕ ЗАВИСИ ОД НИКОЈ ДРУГ…

…НИКОГАШ ПОВЕЌЕ!

ПРОГРАМА НА КУРСОТ ЦЕЛОСЕН ВОДИЧ ДО
ФИНАНСИСКА СЛОБОДА

Одкако заедно ќе ги анализираме успешните бизниси, продолжуваме со програмата чекор по чекор...

4) Што е “Dropshipping” и како да започнете?
5) Што е “Oberlo”, зашто се користи, како да го користите Вие, и буџет што треба да го одвоите за “Oberlo”
6) “Shopify” во акција и потребен буџет.

8) Процес на додавање на нов продукт во вашата “Shopify” продавница преку “Oberlo”
9) Како да најдете добитни производи што лесно ќе ги продавате? Откриваме неверојатна алатка која ќе ви дозволи да ја шпионирате успешни продукти и продавници и истите продукти да ги продавате вие!
10) Првата ПРОДАЖБА – што потоа? Како се испраќа продуктот од AliExpress до вашиот клиент?

11)  Реклами на ФБ и Инстаграм – како да креирате и тестирате 3 типа на реклами:
     – Video Ads on FB and IG (testing different 3-second beginnings)
     – Image Ads on FB and IG (experimenting different angles, ratio 1:1)
     – Story Ads (ratio 9:16, testing different 3-second beginnings)

12)  Бирање на правиот “OBJECTIVE” при креирање на реклами за “dropshipping” – единствениот “objective” што ќе ви треба
13)  Ре-таргет на публиките? Нема потреба да трошите буџет на ре-таргет реклами. Детално ќе објасниме зашто и ќе покажеме низ практични примери

13)  Тракинг Кодови – поставување на FB Pixel Code, Analytics Code & G-Tag Code за оптимизирање на рекламите и мерење на успех (поставување на Shopify)
14) Креирање на публики кои ќе станат вашите верни потрошувачи
15) Тренирање на ФБ Пикселот, креирање правила за “standard events” и оптимизирање на рекламите кон пониска цена по клик – максимална заработка во однос на потрешен буџет за рекламирање

16)  Читање на аналитика на ФБ – после првите 20-30 продажби анализа на нашите клиенти и дефинирање на нови таргет публики врз база на информациите добиени од нашите први клиенти:
     – пол
     – возраст
     – платформа (ФБ или ИГ)
     – placement (feed, story, Instant Article, in-stream…)
     – држава/регион
     – уред од каде што е направена продажбата (iOS, Android, Windows…)
     – и други важни метрици…

17) Како да ги искористите информациите добиени од првите купци за дополнително да ги оптимизирате рекламите?
18) Што после првите успеси? Како да го скалирате бизнисот и да зголемите обртот?
19) CBO Campaigns – што е CBO и кога се користи?

20) Креативи за реклами, дексрипции за ефикасна продажба, комбинации и тестирања на различни кретиви и дескрипции, и split-testing – НАПРЕДНО РЕКЛАМИРАЊЕ НА ФБ
21) Тајниот Успешен Експеримент со помош на кој го скалиравме бизнисот на “Na’e – Eyelash Spoon” до $50.000 месечен обрт!
22) FB Advertising Hack – “Pause the Ad Set, Duplicate it, Run it Again”

23) Други потребни апликации за онлајн продавницата
24) Неопходни страни (pages) на вашата онлајн продавница

25) Up-sells – зголемување на профитабилност 

4) Што е “Dropshipping” и како да започнете?
4) Што е “Dropshipping” и како да започнете?
4) Што е “Dropshipping” и како да започнете?
4) Што е “Dropshipping” и како да започнете?
4) Што е “Dropshipping” и како да започнете?

– Јавете се на 070 30 38 31 и стартувајте веднаш! Или контактирајте не на contact@mirkoceselkoski.me

КУРСОТ ЗАПОЧНУВА ЗА: